12/01/18 - Vanparijs Engineers renoveert de stroombeveiliging in het Sint-Trudoziekenhuis

In 1997 installeerde Vanparijs Engineers in het regionaal ziekenhuis Sint Trudo in Sint-Truiden een dynamische UPS installatie (DUPS) van 1500 kVA voor extra stroombeveiliging na de toenmalige uitbreiding van het ziekenhuis. Onlangs werd de installatie volledig gerenoveerd zodat het ziekenhuis ook de komende 20 jaar mag rekenen op een kwalitatieve ononderbroken stroomvoorziening.

 

21/12/17 - WKK in de zorgsector : wat brengt de toekomst?

De afgelopen 10 jaar bouwde Vanparijs Engineers meer dan 20  warmtekrachtkoppelingsinstallaties in de Belgische zorg- en dienstensector, waarvan 4MW alleen al in Brusselse ziekenhuizen. Ondertussen zijn de eerste installaties hiervan aan vervanging toe. Tijd om even terug te blikken en ook eens ons licht te laten schijnen op verleden, heden en toekomst van WKK in de zorg.

 

23/08/17 - Lancering Klimaatkaart 2.0 Vlaams-Brabant bij Vanparijs Engineers

Op maandag 11 september 2017 lanceert de Provincie Vlaams-Brabant de nieuwe uitgebreide klimaatkaart. Vanparijs Engineers is gastheer van dit event!

De nieuwe functionaliteiten op de interactieve Klimaatkaart 2.0. worden in detail voorgesteld en toegelicht aan de gemeentebesturen en milieuraden van de verschillende Vlaams-Brabantse gemeenten. Ter illustratie van de praktijk brengen we nadien met de deelnemers een bezoek aan onze biogas-WKK op de site van Inbev Hoegaarden.

14/07/17 - WKK en cos phi regeling

Bij indienststelling van een nieuwe WKK-installatie legt de netbeheerder een aantal technische voorwaarden op waaraan de installatie moet voldoen. Een van deze voorwaarden is het opleggen van een werkingspunt (cos ϕ) ivm het reactief gedrag van de installatie. Het niet voldoen aan deze voorwaarden betekent dat de installatie technisch niet conform is met de Synergrid voorschriften, waardoor het een probleem kan zijn om de nodige certificaten te verkrijgen.

 

06/06/17 - UZA bespaart 30% op energiefactuur met WKK

Het UZA bespaart elk jaar ongeveer 30% op zijn energiefactuur dankzij een efficiënte WKK-installatie en de optimalisatie van de sanitair warm water productie.

Bekijk de reportage van Kanaal Z.

24/05/17 - Kanaal Z-Energy - Energie-optimalisatie in het UZA

Ziekenhuizen hebben een grote behoefte aan energie, zowel voor hun installaties, verwarming als warm water. De voorbije jaren hebben vele ziekenhuizen geïnvesteerd in duurzamere technieken. Dat is ook het geval in het UZA in Antwerpen. Op dinsdag 30 mei 2017 vertellen onze projectmanager Steven De Vroede en CEO Sébastien Farinotti samen met Dirk De Man, Hoofd Technische Dienst van het UZA in de rubriek Z-Energy op Kanaal Z hoe dit resulteerde in een succesvol WKK-project met optimalisatie van de sanitair warm water productie én een aanzienlijke energiebesparing. 

21/02/17 - Mooie timelapse van innovatief WKK project bij Gyproc

De samenwerking tussen Vanparijs Engineers en Gyproc voor de integratie van een warmtekrachtkoppeling op de Gyproc site in de Antwerpse haven (Kallo) resulteerde in een innovatieve oplossing voor een 2 MWe gasmotor-WKK waarbij alle energiestromen, zelfs de uitlaatgassen van de motor, volledig geïntegreerd werden in het productieproces van Gyproc:

16/11/16 - Vacature : Boekhouder (m/v)

Voor de tijdelijke versterking van ons financieel departement zijn wij op zoek naar een gemotiveerde boekhouder die zal instaan voor de volledige boekhouding van de verschillende groepsvennootschappen met ondersteuning van een Accounting Assistant. Lees meer...

08/11/16 - NIEUW - White Paper Mobiele UPS Systemen - Technologieën & Toepassingen

Eerder deze maand schreef Tom Loix, Knowledge Manager bij Vanparijs Engineers, een nieuwe white paper die de nadruk legt op mobiele UPS systemen, geïnstalleerd in een container of omkasting die eenvoudig te verplaatsen is, waardoor de systemen kunnen ingezet worden op sites met een (tijdelijke) behoefte aan UPS bescherming. Dit heeft weliswaar enkele gevolgen op het ontwerp en de haalbaarheid van het systeem.

19/08/16 - Eerste multi-site energieprestatiecontract van België bij de Anderlechtse Haard

EDF Luminus en haar dochterondernemingen Vanparijs Engineers, ATS en Dauvister slaan de handen in elkaar om de energieprestatie van de sociale woningen van de Anderlechtse Haard te verbeteren. Het is het eerste energieprestatiecontract van deze omvang in België.                                                                                 

Pagina's