woensdag, juni 22, 2016 - 10:29

Bleyveld Co NV, de holdingmaatschappij van Vanparijs Engineers uit Hoegaarden, verkoopt 100% van zijn aandelen aan EDF Luminus.  Met deze overname zetten EDF Luminus en Vanparijs Engineers een belangrijke stap in de realisatie van hun gezamenlijke strategie om een complete energiepartner te zijn voor hun klanten.

Met een team van zo’n 30 medewerkers, stelt Vanparijs Engineers technische oplossingen voor aan B2B-klanten om in hun eigen energieopwekking te voorzien (WKK of cogeneratie) of een ononderbroken stroomvoorziening te verzekeren via UPS-installaties (Uninterrupted Power Supply). Vanparijs Engineers kan in eerste instantie engineeringdiensten aanbieden gaande van audit, haalbaarheid, ontwerp, werfopvolging tot oplevering, maar kan ook optreden als turnkey contractor voor de uitvoering van het project en het onderhoud van de installaties verzorgen. In 2015 realiseerde het bedrijf een zakencijfer van 7.5 miljoen EUR.

Voor EDF Luminus past de overname in de strategie van de groep om haar energiediensten uit te breiden. Grégoire Dallemagne, CEO EDF Luminus: “Deze overname past perfect in onze strategie om een volledig energiediensten aanbod uit te bouwen. B2B klanten zoeken volop naar oplossingen om hun energieverbruik te optimaliseren, een behoefte waarop we met WKK-installaties en UPS’en kunnen inspelen en hierdoor onze ambitie om de eerste energiepartner te zijn kunnen waarmaken.”

Voor Vanparijs Engineers betekent het samengaan met de tweede grootste energieleverancier op de Belgische markt een verzekering van continuïteit, nieuwe synergiën en mooie opportuniteiten voor de toekomst.

Na meer dan 20 jaar geeft Jo Vanparijs de fakkel door aan huidige managers Patrick Steegmans en Sébastien Farinotti die samen de functie van CEO overnemen. “Doordat we nu deel uitmaken van een sterke groep kunnen we nu nog beter inspelen op technologische evoluties en samen nieuwe innovatieve producten en diensten aanbieden aan onze klanten”, aldus beiden.

 

Raadpleeg ook het persbericht van EDF Luminus