Wie zijn wij

We vroegen het onlangs aan onze eigen ingenieurs en kregen gevarieerde antwoorden…

 

“Ingenieurs met de voeten op de grond en de handen in de olie”

“Installateurs met een ingenieursbrein”

“Ingenieurs met een paar plussen”

“Geen doorsnee studiebureau maar een bureau vol ervaren ingenieurs”

“Kenniscentrum in Energie & Elektriciteit”

 

… kort samengevat een solide team met een brede basis en een diepe specialisatie

 

Vanparijs Engineers heeft de juiste mensen in huis om topkwaliteit en de nodige zorgbreedte te garanderen, op alle vlakken. Het team van Vanparijs Engineers bestaat uit een dertigtal gemotiveerde en ervaren medewerkers, waarvan het merendeel ingenieurs, die thuis zijn in verschillende disciplines om uw project van A tot Z tot een goed einde te brengen en uw installatie in optimale conditie te houden.

 

 

 

Onze missie, visie & waarden

Koolstofreductie, decentralisatie en digitalisering transformeren de energiesector. Deze drie wereldwijde trends veranderen de manier waarop we energie produceren, distribueren, consumeren en beveiligen. Als gevolg hiervan verdwijnt het conventionele energielandschap... De omschakeling naar hernieuwbare energie vereist een volledig nieuwe aanpak. Deel uitmaken van een mondiale energiespeler (EDF Luminus / EDF / Dalkia) zal ons in staat stellen substantieel bij te dragen aan de klimaatverandering en het toekomstige energielandschap.

Onze missie

Onze missie is om hoogwaardige, betrouwbare en duurzame energieoplossingen te ontwikkelen en onze klanten te helpen bij hun energietransitie door hun energiebehoeften veilig te stellen en te verbeteren. Om dit te doen, bieden we B2B-oplossingen op maat in 2 domeinen: decentrale energieproductie en ononderbroken stroomvoorziening.

We ontwikkelen, ontwerpen, bouwen, onderhouden en investeren in (vaste en mobiele) dynamische UPS-systemen en installaties voor warmtekrachtkoppeling (WKK), steeds in nauwe samenwerking met onze klanten en met prestatiegaranties voor de installaties die we bouwen.

Onze visie en aanpak

Innovatief, duurzaam, betrouwbaar, dynamisch, flexibel, deskundig, vertrouwend ... Deze kernwaarden zitten in ons DNA. Ze typeren onze relatie met onze klanten en de manier waarop we onze business benaderen.

Onze integrale oplossingen zijn ontwikkeld met een passie voor power & energie, samen met betrouwbare business partners en een sterk en dynamisch team van ingenieurs die nauw samenwerken met en voor onze klanten. Dankzij 25 jaar ervaring in ons vakgebied en een innovatieve aanpak bouwen wij aan de energie van de toekomst in een duurzaam partnership met onze klanten, gesteund op wederzijds vertrouwen en respect.

Onze ambitie

Als onafhankelijke solution provider is het onze ambitie om te groeien en onze activiteiten uit te breiden, niet alleen geografisch, maar ook door continu te investeren in mensen, innovatie en verbetering van onze diensten & oplossingen om de grootste energiepartner voor onze klanten te worden.

 

 

Onze kracht

Onze sterkte is niet alleen WAT we doen, maar vooral HOE we dit doen.

Wij maken het verschil door een unieke combinatie van diepgaande technische kennis in het domein van elektriciteit, elektromechanica en energie aan de ene kant, en onze expertise op verschillende niveaus die complementair zijn aan elkaar:

 • De academische kennis van onze ingenieurs
 • De pragmatische aanpak die nodig is bij de bouw van installaties
 • De hands-on expertise door 20 jaar onderhoud aan UPS en WKK
 • De economisch/financiële onderbouw van het investeren in deze installaties

Bij ons vindt u al deze kennis en diensten onder één dak, binnen één team. Wij noemen het graag onze 5-sterren dienstverlening (zie ook onze Diensten):

 

Pre-engineering

Engineering

Turnkey contracting

Service Level Agreements

Energy as a Service

 

 

Groep Luminus

Sinds juni 2016 maakt Vanparijs Engineers deel uit van de Luminus Groep. Dit partnership biedt ons de kans samen te werken met een sterke groep met een uitgesproken ambitie die dezelfde visie deelt en die eveneens hoge eisen stelt op het vlak van energieoplossingen en kwaliteit van de dienstverlening.

Samen met haar dochterondernemingen wil Luminus de eerste energiepartner zijn, door vooruitgang en comfort te bieden aan al haar klanten, dankzij haar 5-sterrenservice, haar innoverende en duurzame oplossingen, de wereldwijde expertise van EDF en haar sterke lokale verankering. 

Om bij te dragen aan de strijd tegen de klimaatverandering, helpen we vandaag onze klanten (particulieren, bedrijven en overheden) om hun CO2-voetafdruk te verkleinen en hun energieverbruik te verminderen. Daartoe ontwikkelen we innovatieve oplossingen op het vlak van energie-efficiëntie.

Luminus, eerste challenger op de Belgische energiemarkt, is eveneens een belangrijke producent van hernieuwbare elektriciteit. De Groep is nummer 1 op het vlak van waterkracht en onshore windenergie, en speelt een belangrijke rol in de bevoorradingszekerheid van het land door de exploitatie van een breed gamma van elektriciteitscentrales op gas. Met een geïnstalleerd vermogen van 2.008 MW eind 2016 vertegenwoordigt Luminus ongeveer 10% van het totale geïnstalleerde vermogen in België. Onder het merk Luminus verkoopt het bedrijf elektriciteit, gas en energiediensten van de hoogste kwaliteit aan 2 miljoen residentiële en professionele klanten, hetgeen overeenstemt met een marktaandeel van ongeveer 20%.

#samenmakenwehetverschil

Meer informatie is beschikbaar op www.luminus.be.

 

 

Internationaal

Vanparijs Engineers is een Vlaamse KMO met internationale slagkracht:

 • Actief in België en buurlanden vanuit hoofdkantoor
 • Verkoopskantoor in Neuchâtel, Zwitserland
 • Mobiele UPS systemen beschikbaar voor huur in heel Europa
 • Internationale onderhoudsorganisatie
 • Samenwerking met lokale partners

 

 

Erkenningen

 • Lid van Agoria,
 • Lid van Cogen Vlaanderen,
 • Lid van Beltug,
 • Lid van Leuven MindGate
 • Endorser Code of Conduct on Datacenter Energy Efficiency,
 • Energiedeskundige voor AMURE
 • Energiedeskundige voor VEA
 • Erkend aannemer categorie P1 – P2 – D17, klasse 5