13/07/21 - Luminus Solutions & VMI behalen VCA** certificaat

Veiligheid staat al jaren centraal binnen Luminus Solutions & VMI. Daarom hebben we in 2020 beslist om het VCA** certificaat te behalen. Vandaag kunnen wij dan ook met trots meedelen dat wij het proces met succes afgerond hebben en het VCA** certificaat ontvangen hebben.

02/06/21 - CRM prekwalificatie : wat met uw bestaande WKK?

Het Capacity Remuneration Mechanism, kortweg CRM, is een nieuw steunmechanisme voor elektrische capaciteit op de Belgische markt. Het maakt deel uit van de energiestrategie van de federale regering om de bevoorradingszekerheid van België op lange termijn te garanderen. Doel is om  houders van elektrische capaciteit te vergoeden om een deel van deze capaciteit onder bepaalde voorwaarden op de markt beschikbaar te stellen voor een specifieke periode. Daarom wordt binnenkort een - voor sommigen verplichte - veiling georganiseerd waarvoor je je dient te prekwalificeren. 

23/03/21 - Meer investeringen in energiebesparende maatregelen dankzij verhoogde investeringsaftrek

De verhoogde investeringsaftrek voor energiebesparende investeringen, die in het leven geroepen werd door de Vlaamse Overheid om ondernemingen te stimuleren om te investeren in energiebesparing en hernieuwbare energie, werpt zijn vruchten af. Meer en meer bedrijven maken gebruik van de maatregel en het investeringsbedrag stijgt.

19/06/20 - In beeld: de bouw van een 12MW WKK en gasturbine bij Citrique Belge

In 2019 bouwde Vanparijs Engineers op de site van Citrique Belge in Tienen een gloednieuwe warmtekrachtcentrale met gasturbine en stoomgenerator, goed voor in totaal 12,5 MW eigen productie van stoom en elektriciteit. De bouw van de energiecentrale werd gefilmd met een timelapse camera die gedurende meer dan een jaar opnames maakte van de werken.

20/03/20 - COVID-19 - Wij blijven tot uw dienst!

Uitzonderlijke omstandigheden vragen om uitzonderlijke maatregelen. Daarom hebben we sinds dinsdag 17 maart 2020 voor het merendeel van onze collega's telewerken ingevoerd, is de toegang tot onze kantoren strikt beperkt tot de noodzakelijke leveringen en zullen er geen fysieke vergaderingen meer plaatsvinden. We blijven echter wel online, per e-mail, telefoon of skype tot uw dienst staan en dringende reparaties en noodzakelijk onderhoud blijven gegarandeerd!

03/03/20 - Vanparijs Engineers lanceert nieuwe website en video voor verhuur van mobiele UPS-oplossingen

De verhuur van mobiele UPS-systemen maakt al geruime tijd deel uit van het aanbod van Vanparijs Engineers. Toch blijft het principe van tijdelijke en mobiele UPS-installaties nog te vaak onbekend (en dus onbemind...) op de markt. Iedereen kent wel mobiele dieselgroepen, maar een mobiele UPS is toch net iets anders.  Om meer klaarheid te scheppen heeft Vanparijs Engineers een gloednieuwe website online gezet. Tegelijkertijd wordt ook een video gelanceerd die het principe en de werking van de mobiele UPS haarfijn uitlegt.

Pagina's