19/06/20 - In beeld: de bouw van een 12MW WKK en gasturbine bij Citrique Belge

In 2019 bouwde Vanparijs Engineers op de site van Citrique Belge in Tienen een gloednieuwe warmtekrachtcentrale met gasturbine en stoomgenerator, goed voor in totaal 12,5 MW eigen productie van stoom en elektriciteit. De bouw van de energiecentrale werd gefilmd met een timelapse camera die gedurende meer dan een jaar opnames maakte van de werken.

20/03/20 - COVID-19 - Wij blijven tot uw dienst!

Uitzonderlijke omstandigheden vragen om uitzonderlijke maatregelen. Daarom hebben we sinds dinsdag 17 maart 2020 voor het merendeel van onze collega's telewerken ingevoerd, is de toegang tot onze kantoren strikt beperkt tot de noodzakelijke leveringen en zullen er geen fysieke vergaderingen meer plaatsvinden. We blijven echter wel online, per e-mail, telefoon of skype tot uw dienst staan en dringende reparaties en noodzakelijk onderhoud blijven gegarandeerd!

03/03/20 - Vanparijs Engineers lanceert nieuwe website en video voor verhuur van mobiele UPS-oplossingen

De verhuur van mobiele UPS-systemen maakt al geruime tijd deel uit van het aanbod van Vanparijs Engineers. Toch blijft het principe van tijdelijke en mobiele UPS-installaties nog te vaak onbekend (en dus onbemind...) op de markt. Iedereen kent wel mobiele dieselgroepen, maar een mobiele UPS is toch net iets anders.  Om meer klaarheid te scheppen heeft Vanparijs Engineers een gloednieuwe website online gezet. Tegelijkertijd wordt ook een video gelanceerd die het principe en de werking van de mobiele UPS haarfijn uitlegt.

02/03/20 - Twee bedrijven, één team : Vanparijs Engineers & Luminus Solutions zorgen samen voor meer energie-efficiëntie !

Drie jaar geleden werd Vanparijs Engineers deel van de groep Luminus (EDF). Vandaag schakelen we een versnelling hoger. Vanparijs Engineers en Luminus Solutions bundelen hun krachten in één team. Zo kunnen we onze B2B klanten meer en efficiëntere oplossingen op maat bieden voor het optimaliseren van hun technische installaties en het verbeteren van de energieprestaties van hun gebouwen.

17/12/19 - Duurzame warmte voor CenterParcs De Vossemeren

Luminus Solutions, Vanparijs Engineers en Center Parcs hebben de handen in elkaar geslagen om het vakantiepark De Vossemeren in Lommel nog duurzamer te maken. Hiervoor werd een warmtekrachtkoppeling (WKK) geïnstalleerd in De Vossemeren die het subtropisch zwembad op duurzame wijze verwarmt.

28/10/19 - Van mijngas tot groene stroom: Vanparijs Engineers onderhoudt WKK's bij Gazonor Benelux

Sinds september staat Vanparijs Engineers in voor het onderhoud van de twee WKK-installaties van 1500 kWe op de site van Gazonor in Anderlues. Dit onderhoudscontract maakt deel uit van een nieuwe samenwerking tussen Luminus en Gazonor om de energie-efficiëntie en de beschikbaarheid van de installatie te optimaliseren. Daarnaast koopt Luminus ook de groene stroom van deze installaties terug van Gazonor. Een partnership gebaseerd op innovatie en energieperformantie.

 
 

Pagina's